Menu

Kan kunstgræs spare penge?

image
18. januar 2019 kl. 18:45

Vi er ikke langt inde i 2019 før mange af os fik kaffen galt i halsen, formentlig forårsaget af en skrivefejl fra nyhedspressen i byen. Men man siger jo, at der sjældent går røg af brand, uden at der er bare lidt sandhed i historien. Er det kommunal bommert, som er ved at finde sted, i en Kommune med en i forvejen trængt økonomisk kasse. Roskilde Kommune har lagt en plan. Svogerslev får i år etableret en kunstgræsbane, hvilket alle i det lokale fodboldmiljø kun kan nikke anerkendende til. Derefter står Roskilde KFUM sammen med Vindinge til at få nummer to i 2020 og dernæst Himmelev i 2022.

 

Men her falder logikken af. Himmelev – dvs. HVB sammen med Roskilde Pigefodbold er en faktor 3 målt på antal medlemmer i forhold til Lillevang - KFUM og Vindinge. Nu er det ikke Himmelevs kamp mod Lillevang. Men hvordan man prioriterer og ser på tingene i Roskilde Kommune har vi i denne sammenhæng svært ved at forstå. Ovenikøbet kan Gundsølille gå med i regnestykket til HVB, som trods alt har tættere til Himmelev end Jyllinge eller Lillevang.

 

Det er onsdag. Klokken er 11.37 og det har nu regnet siden kl. halv otte i morges. Bevares, så meget regner det ikke, men fortsætter det … ja, så står Himmelev Kunstgræsbane under vand. Frivillige trænere skal naturligvis adviseres i god tid, hvis nu træningen skal aflyses. Så også spillere og deres forældre kan nå at blive informeret. Skal træningen aflyses? Skal jeg trække den lidt? Hvor mange unge drenge og piger bliver mon skuffet i dag? 

 

Når efteråret kommer og især vintertiden melder sit indtog, så går alle HVB- og Roskilde Pigefodboldspillere på kunstgræs for at træne i perioden oktober til primo april hvert år.

 

Én kunstgræsbane. 1.500 medlemmer. Vel og mærke én kunstgræsbane, der skriger efter renovation, da drænet i banen aldrig har været eksisterende.

 

Som formand og fodbold-far til to spillere i Himmelev mener jeg, at kunstgræsbanen i Himmelev har udtjent sin værnepligt. Den skal have noget hjælp. Roskilde Pigefodbold og Himmelev-Veddelev Boldklub skal have hjælp. Lige nu stopper spillere og trænere, fordi der simpelthen ikke er nok plads at træne på. Mere end 60 spillere på en kunstgræsbane, i én time ad gangen, om ugen.

 

Banen får hjælp nu. Den bliver (forhåbentlig) renoveret af Roskilde Kommune i 2019. Så når der alligevel er bestilt entreprenørmaskiner, mandskab og lagt planer om gravearbejde til opgaven, kunne det så ikke være på sin plads at spare penge på at bygge en ny ved siden af? Maskinerne er der. El arbejdet er allerede lavet. Himmelev har for længe siden meddelt Kultur- og Idrætsudvalget, at vi også er med på, at kigge på en medfinansiering af banen. Fordi vi mener at vi har behovet.

 

Hvorfor bruge flere af borgernes skattekroner på at få en ny kunstgræsbane i 2022, når man nu kan spare en masse penge på at gøre det i 2020? Renovationen af den eksisterende er jo allerede nærmest finansieret. Her har Kommunen jo fået penge fra forliget af bygherre af Kunstgræsbanen for flere år siden, men uden at bruge dem foreløbigt på renoveringen af banen.

1.500 drenge og piger. På én bane. I 7 måneder om året. Det er simpelthen ikke i orden. Så ja, kunstgræs kan være med til masser besparelser.

 

Så i det lys må det da være logisk, måske så bare i en økonomisk forstand, at Himmelev får ordnet forhold allerede nu efter Svogerslev Boldklub. Så på vegne af hele Himmelev vil vi da opfordre Kommunen til at slå to fluer med et smæk.

 

 

Carsten Reinholdt

Formand HVB

www.hvb-fodbold.dk